Galfvensjös Kaningård

Uppfödning av Svensk Pälskanin och Californian

Aktuellt:

29:e december

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade hemsidan nu så har gjort ett ryck med den i dag. Har parat ett gäng honor så bör få ett gäng kullar om cirka en månad. Fick problem med Coccidios i somras och då dog de ungdjur jag hade tänkt ha till utställning nu i vinter. Så har väldigt få kaniner att visa på utställningarna i vinter och vår.

Har även lagt in flera nya bilder under "Kaninbilder"!

10:e oktober

Det var ett tag sedan jag skrev någonting här, aveln är i full gång här hemma. Då jag undviker kullar under de varma sommarmånaderna på grund av risk för sjukdomar med mera så avlar jag desto mer under årets kalla månader. Har aldrig märkt av några problem med att avla under höst- och vintermånaderna. 

25:e juli


Kom hem från Tjeckien i förrgår, har importerat hem fyra Californian kaniner. De är betydligt bättre i Tjeckien är vad de är i Tyskland. Jag sökte framförallt efter djur med bra kroppar då mina är lite kantiga. Köpte två honor av Tjeckiens främsta uppfödare av Californian. En av dem var utställd på 95 poäng. Köpte även två fina hanar från en annan uppfödare. För mer info se under "Kaninresor".

24:e maj

Varit på utställning i Olofstorp, vann ett vandringspris för bästa stam med en stam Svensk Pälskaniner. Lagt in resultaten under "Resultat".

10:e maj:

Var på utställningen i Finnerödja igår, resultaten ligger ute under "Utställningar".

22:a april

Nu ligger resultaten från utställningen i Väröbacka ute.


19:e april

Uppdaterat "Kullar", varit på utställning i Väröbacka i lördags. Resultaten ska läggas in snarast möjligt.

25:e mars

Nu har jag lagt ut resultaten från LU. Även uppdaterat "Till Salu", "Kullar" och "Utställningar".

23:e mars

Har varit på LU i helgen, det var verkligen trevligt! Bra arrangerat av Jönköpings KAF. Träffade mycket trevligt folk och sålde kaniner både till Estland och Finland. I morgon så lägger jag ut mina resultat!

22:a februari:

Uppdaterat till salu sidan, har flera Svensk Pälskanin ungar till salu. Vore väldigt roligt om vi kunde få någon ny uppfödare av dem!

15:e februari:

Varit på stamboksbedömning idag, är helnöjd med resultaten, 5 94:or och två 94,5:or.

Beslutat mig för att sälja i princip alla NZW, behåller bara 1-2 honor en hane. Dels så är det lite för mycket jobb med dem inför utställningarna, sen är kullstorlekarna och deras temperament inte det bästa. Men framför allt har jag ej tillräckligt med burfack till dem.
Flera har redan blivit sålda men för att se vilka som finns kvar, se under "Till Salu".

4:e februari:

Lagt in lite bilder från USA under "Kaninresor", fler bilder och färgernas namn på kaninerna ska läggas in inom kort.

2:a februari:


Nu är den nya sidan uppe,  dock är det lite saker som återstår att göra.
  
25:e januari:

Denna helg har jag varit på utställning i Örebro och Kvänum. Riktigt bra resultat i Örebro. Fick två Svensk Päls och två NZW med 94:a poäng. Fick även en 94,5:a på en Californian, vilket verkligen var roligt!

Ber om ursäkt att hemsidan blivit så dåligt uppdaterad, men i och med denna nya hemsida ska den uppdateras oftare.

2:a januari:

Första uppdateringen för 2009. Håller på och minska ner mer på NZW kaninerna. Titta under "Till Salu" sidan för att se vad som är till salu. Snart är det dags för Kvänum och Örebro utställningen. 

3:e november:

I helgen gick vår lokala utställning detta år i Brålanda av stapeln! Som alltid så var det en mycket trevlig utställning. Fick ganska bra resultat, två 94:or på NZW och en 94:a på en Svensk Päls. Vann ett vandringspris för bästa vita stam och blev bästa junior inom Tvåstad Dal. Trodde verkligen inte att jag skulle vinna de priserna!


20:e oktober:

Igår gick kaninutställningen i Borås av stapeln. Jag blev juniormästare och vann raspokalen för Vit Lant/ NZW! Är riktigt nöjd med mina resultat, resultaten finner du under fliken Utställningar.

Även Svensk Pälskaninerna fick bra poäng för att vara Svensk Pälskanin. Ställde även ut två Californian kaniner för första gången, är nöjd med deras poäng också.

Borås var en riktigt trevlig utställning med många trevliga personer!